Client Account Management - Theodor

Studiested: NHH
Linje: Finans, 5. kull

Min arbeidshverdag
Som en del av Client Account Management får man et bredt inntrykk av hva det innebærer å jobbe i bank. Arbeidsoppgavene vi har er varierte, og innebærer blant annet kontrollering av kredittrisiko tilknyttet bankens store bedriftskunder og finansielle institusjoner. Dette kan for eksempel være å allokere kredittlinjer for kundene, eller å utarbeide en årlig vurdering der man setter en kredittrating på kunden. I tillegg har vi jobbet med rapporter, og industri- og markedsanalyse for Real Estate Coverage, Shipping Finance og Industry & Corporate Analysis. Dette er veldig lærerikt da man gjerne må sette seg inn i industrier man har lite kunnskap om fra før.

Arbeidsdagen som Client Account Manager er variert og spennende, og man har alltid noe å gjøre så lenge man rekker opp hånden. 

Største overraskelse så langt
Min største overraskelse så langt er hvor godt miljø det er og hvor lite stivt det er å jobbe i SEB. Man blir veldig godt tatt imot, og blir en del av det sosiale miljøet som Summer Intern. Jeg hadde en liten formening om at alt skulle være høytidelig, men i min første uke ble jeg utsatt for en liten spøk da jeg gikk fra PC’en uten å lukke den. I tillegg er det et bordtennisbord i avdelingen (som attpåtil blir brukt!).

Flaueste øyeblikk
Første dag på jobb. Har kjøpt meg nye sko for å være helt klar, men hadde ikke bruk de på forhånd. Før jeg ankommer kontoret kjenner jeg gnagsårene allerede har meldt sin ankomst. Etter å ha pint meg gjennom omvisning på lokalet og utallige blikk etter min mildt sagt alternative gange, endte min første dag på jobb i sokkelessen.