Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Magnus Sollid, Sustainable Finance

Magnus Sollid, Sustainable Finance

Universitet/grad:

Master i finans på Handelshøyskolen BI i Oslo. Starter på siste året nå til høsten.

Hva jobber du med i sommer?

I løpet av sommeren har jeg hatt en variert hverdag med ulike oppgaver innen sustainable finance. Jeg har blant annet jobbet med bankens SLL-kunder (Sustainability-Linked Loan).

I slike lån er lånevilkårene knyttet til selskapets bærekraftige ytelse. Hvis selskapet oppnår spesifikke bærekraftmål eller oppfyller forhåndsbestemte kriterier relatert til ulike ESG-faktorer, kan de få gunstigere lånevilkår som belønning. En del av arbeidet mitt denne sommeren har vært å analysere kundenes prestasjoner i forhold til de ulike KPI’ene som er fastsatt i disse lånene.

En annen oppgave jeg har hatt er å utarbeide en database med oversikt over offentlige støtteordninger for norske bedrifter og privatpersoner som er med på å fremme det grønne skiftet.

I tillegg har jeg arbeidet med å utarbeide slide decks for ulike sektorer som tar for seg bankens policy framework for ESG.    

Hva har vært det beste med internshipet?

Det beste med internshipet i SEB har vært å få en god innsikt i bankens ulike avdelinger, anvende skolekunnskap i praksis og å nyte trivelige stunder på takterrassen sammen med hyggelige kolleger!