Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Joakim Kronberg - Equity Research

Joakim Kronberg
NHH, 5. kull

Min arbeidshverdag

Denne sommeren jobber jeg i Equity Research i SEB. Dagene begynner i 07-draget, med morgenmøter fra kl. 07:30. Dette er en arena mellom meglere og analytikere hvor man får oppdateringer på både selskaps- og makronivå. Dette innebærer at den første timen av dagen som regel går med til å få oversikt over hva som har skjedd i markedene rundt om i verden. Deretter er det gjerne en kort frokost, før man setter i gang med arbeidsoppgavene.

Det har i hovedsak vært to oppgaver på agendaen for min del så langt. Den første er informasjonsinnhenting på et selskap og tilhørende bransje i forbindelse med at SEB skal ta opp dekning. Den andre er med bl.a Markus Bjerke på en IPO. Utenom det har vi også SEB Academy en gang i uken, hvor vi får en gjennomgang på hva som skjer i andre avdelinger på huset. Dette er en fin arena for å høre hva som skjer andre steder og løfte blikket fra boblen man stort sett befinner seg i.

Hvordan er det å jobbe som Intern i SEB

Jeg har fått et veldig godt inntrykk av analyseavdelingen til SEB. Miljøet på kontoret er inkluderende, og oppgavene er utfordrende. Samtidig er det også variasjon som gjør at man ikke er låst på et prosjekt gjennom hele sommeren. Det er også variasjon det kvantitative og kvalitative, og jeg vil anta jeg hittil har brukt omtrent like mye tid i Excel, Word og PowerPoint. Den velkjente læringskurven er like bratt som jeg så for meg.