Gå til søkefunksjon Gå til innhold
En kraftkilde for bærekraftige løsninger

Vårt tilbud med et sterkt fokus på bærekraft

Verden har felles utfordringer, og som bank kan og vil vi være en del av løsningen. Gjennom ansvarlig rådgivning og innovative løsninger støtter vi våre kunder slik at vi sammen bidrar til en bedre verden.

Vi har en sterk ambisjon om å bidra til bærekraftig utvikling, og vi dedikerer oss til å støtte våre kunder i transformasjonen mot en lav-karbon-økonomi. Vi er overbevist om at selskaper som integrerer bærekraftsperspektiver i virksomheten, er mer vellykkede på sikt.

#1
Allerede i 2008 opprettet vi Verdensbankens første grønne obligasjon. 10 år senere var vi først ute igjen da vi introduserte verdens første blå obligasjon for å redusere forurensning og beskytte det følsomme vannmiljøet i Østersjøen.
144 000
Visste du at SEBs egen grønne obligasjon har bidratt til å redusere karbondioksidutslipp tilsvarende utslipp fra 144 000 biler per år?
30 bill. €
Gjennom IIGCC-initiativet jobber SEB og 230 andre investorer over hele verden for å overtale de 100 største utslipperne i verden til å redusere sine utslipp i henhold til togradersmålet. Sammen forvelter vi 30 billioner Euro.

Å eie er å ha frihet

Menn eier dobbelt så mye som kvinner. Sammen kan vi endre statistikken.

Vi er overbevist om at når kvinner og menn har like muligheter, vil verden ikke bare være mer rettferdig - den vil også være mer vellykket og bærekraftig. Derfor vil vi at flere kvinner skal eie hjemmene sine, begynne å investere og starte selskaper.

Se hvordan vi kan endre statistikken

Read our latest updates regarding sustainable finance