Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Kristin Norberg og Viktor Mathisen – Corporate Finance

Studiested: CBS og NTNU
Kristin: Applied Economics & Finance, 5. kull
Viktor: Indøk, optimering, 5. kull

Vår arbeidshverdag

Dagene starter med et morgenmøte med analytikere og meglere klokken 08:00 som ofte varer det en halvtimes tid. Deretter fortsetter vi gjerne med prosjektbasert arbeid. Ofte er man staffet på flere prosjekter parallelt, men man har gjerne oppgaver som er mer tidskritiske enn andre. Mye av dagen går med til å modellere i Excel, og da særlig verdsettelse, deretter forsøker vi å konvertere modellen i Excel til sexy slides. Vi spiser gjerne lunsj sammen med internsene på de andre avdelingene og har middag sammen med avdelingen. Man jobber mye, men det er godt tilrettelagt for å trives på kontoret og vi tar gjerne en treningsøkt i løpet av dagen.

I sommer har vi fått lære om mye med et vidt spekter av sektorer, blant annet har vi arbeidet på prosjekter innen: Vindkraft, Eiendom, Teknologi, Shipping og Retail. Dette samsvarer i stor grad med fokusområdene for Corporate Finance i Norge.

Vi har fått brynet oss på aktuelle problemstillinger, og helt fra start fått stor tiltro og ansvar fra avdelingen. Mye av det man har brukt tid på å lære seg grundig på skolebenken er ikke aspekter som vektlegges i like stor grad i praksis, hvor man istedenfor tar bredere antakelser.

Største overraskelse

Fra første dag på jobb får man mulighet til å bidra. Forventningene er selvsagt ikke veldig store, men læringskurven er bratt. Vår største overraskelse er hvor kort tid det faktisk går fra man kommer inn og er megaforvirra, til det punktet der arbeidet du leverer blir sett raskt over av en annen før det blir presentert til kunde. Dette betyr at arbeidet du gjør allerede som Intern potensielt kan bli sett av ledelsen i kjente, norske selskaper.