Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Jens-Harald Johannessen, Equity Research

Jens-Harald Johannessen, Equity Research

Universitet/grad:

Begynner til høsten i 5. klasse på NHH, der jeg tar en master i finans.

Hva jobber du med i sommer? 

I sommer har jeg jobbet på Equity Research avdelingen, der jeg har bistått med et bredt spekter av oppgaver. Jeg har hovedsakelig jobbet på laksesektoren, og har fått jobbe tett med SEBs erfarne lakseanalytiker.  I tillegg til laks har jeg også gjort diverse oppgaver for resten av avdelingen, der shipping, industri og konsum har vært noe av det jeg har fått bidra på. 

I tillegg til daglige oppgaver har jeg også fått en individuell oppgave som jeg har jobbet med gjennom sommeren. Oppgaven har gått ut på å lage en analyse på et gitt børsnotert selskap.  Analysen kulminerte i en presentasjon mot slutten av internshipet. 

Hva har vært det beste med internshipet? 

Et vanskelig spørsmål å svare på, da jeg har fått gjøre mye spennende i løpet av sommeren.  Generelt føler jeg meg tatt godt imot på avdelingen, og sitter igjen med følelsen av å ha lært mye, og det fra erfarne og dyktige analytikere. I tillegg har SEB latt oss bli kjent med flere områder/mennesker i banken, og det har vært arrangert opp til flere sosiale arrangementer gjennom sommeren. 

Til slutt må jeg også nevne introduksjonsuken i Stockholm som et reelt høydepunkt. Gjennom en uke på SEBs hovedkontorer fikk vi et fullspekket opplegg, der vi ble godt kjent med alle områdene i banken. I tillegg til å få kjennskap til banken ble vi også godt kjent med de andre internsene fra Norden.