Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Magnus Eggesbø - Equity Research

Min arbeidshverdag

Denne sommeren har jeg jobbet med shipping i Equity Research. Der har jeg hovedsakelig skrevet på en initiation of coverage-rapport i anledning med en IPO, altså en analyse av et selskap som SEB har fått i oppdrag å ta på børs. Arbeidsoppgavene har gått ut på å hente ut informasjon om selskapet og bransjen, og analysere seg frem til hvordan markedet skal utvikle seg fremover. Jeg har da brukt mye Excel for å kategorisere og modellere data, samt PowerPoint for å presentere det på en organisert måte. En vanlig arbeidsdag starter 07:30 med nasjonalt og internasjonalt morgenmøte. Dette er arenaer der analytikerne deler rapportene sine med meglerne, både på makro- og selskapsnivå. Etter dette arbeider man gjerne med shipping daily, som er en shipping[1]rapport som skal ut før 08:30. Når denne rapporten er publisert har man litt friere tøyler, og kan arbeide med de ulike prosjektene som man er satt på. I løpet av dagen har man mulighet til å ta seg et deilig avbrekk i solen på takterrassen.

Beste minne så langt

Den beste opplevelsen så langt er oppstartsuken, der vi ble tatt med til Stockholm for å besøke hovedkontoret og alle andre LC&FI-interns i Norden. Der fikk vi møte mange fra ledelsen i banken, og fikk høre om de ulike avdelingene som de styrer. Dette var en veldig fin start for å bli godt kjent med de andre norske internsene og banken som en helhet.

Største overraskelse

Største overraskelse i jobben var hvor mye frihet og ansvar man fikk fra første øyeblikk. Det at man allerede fra uke én blir satt på en rapport som skal ut til kunder - og at man får ansvar for å skrive store deler av den - synes jeg var veldig spennende. I tillegg hadde jeg også frihet til å undersøke sammenhenger som jeg selv trodde kunne være relevante, og bruke de til å trekke slutninger som kunne være avgjørende for verdivurderingen av selskapet jeg analyserte.