Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Petter

Arbeidsdagen

I sommer har jeg jobbet på Equity Research avdelingen, der mye av arbeidet mitt har gått ut på å undersøke kapitalallokeringen til både norske og internasjonale oljeselskaper for 2022. SEB har i over 20 år skrevet en årlig rapport om dette temaet, der man ser på hvorvidt E&P-selskapene vil bruke kontantstrømmen sin på for eksempel utbytter og nedbetaling av gjeld, eller om de vil prioritere investeringer i nye prosjekter. Videre har jeg også fått ansvar for å dekke flere av selskapene som har kommet med tall for andre kvartal gjennom sommeren, i tillegg til at jeg har fått være med å arbeide med en IOC.

Som intern på Equity Research starter typisk arbeidsdagen klokken 07.00, da det lønner seg å være inne før morgenmøtet som begynner klokken 07.30. Etter morgenmøtet er jeg med å skrive en daglig rapport som helst skal ut i god tid før børsen åpner klokken 09.00. Etter dette har jeg i stor grad muligheten til å disponere oppgavene mine selv gjennom arbeidsdagen.

Beste opplevelse

For min del står nok introduksjonsuken i Stockholm der vi møtte interns fra Sverige og Finland igjen som den beste opplevelsen fra internshipet. Gjennom uken ble vi godt kjent med alle de forskjellige avdelingene som eksisterer innenfor SEB, og ikke minst alle mulighetene som finnes innenfor organisasjonen.

Største overraskelse

Jeg synes hvor mye ansvar jeg har fått gjennom internshipet har vært en veldig positiv overraskelse. Jeg har fått være med å jobbe med ting som er viktig for SEB og våre kunder, og virkelig fått muligheten til å teste evnene mine og kunnskapen min innenfor finans.