Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Tobias Pettersen, Sustainable Finance/SEB Scale Center

Tobias Pettersen, Sustainable Finance/SEB Scale Center

Universitet/grad

Akkurat ferdig med bacheloren min på NHH, begynner på masteren på NHH til høsten. 

Hva jobber du med i sommer? 

I sommer har jeg hatt en variert hverdag med mange brede oppgaver på tvers av banken. En av oppgavene har vært knyttet til Venture Capital og hvordan SEB kan jobbe med denne aktivaklassen ut mot sine Family Office kontakter. Jeg gjennomført flere analyseprosjekter tilknyttet bærekraftige obligasjoner, hvor vi blant annet har forsøkt å se hva som skjer med prisingen av bærekraftige obligasjoner i de tilfellene hvor selskapene ikke når bærekraftsmålene tilknyttet obligasjonene. Videre har jeg i tilknytning til den nye standarden for grønne obligasjoner fra EU jobbet med å gå den juridiske litteraturen etter i sømmene og forsøkt å oversette dette til hva SEB som bank må ta hensyn til fremover hva gjelder dette området. Underveis har jeg også jobbet med SEB scalesenter og bidratt til å ta imot de nye selskapene som har kommet inn der nå i sommer. 

Hva har vært det beste med internshipet? 

Sommeren har vært begivenhetsrik og det er vanskelig å skille ut noen klare høydepunkter. Likevel er det ikke til å komme unna at internshipets første uke på tur til Stockholm var en skikkelig pangstart for sommeren som ga et godt sosialt fundament for resten av sommeren. I løpet av sommeren har jeg satt stor pris på å få innsikt i mange områder som er viktig å ha kjennskap til når man jobber i en bank, men som man ikke lærer om på skolen. Innimellom har man også fått testet ferdighetene som man har tatt med seg fra skolebenken og det er hyggelig å se at innsatsen man legger ned ellers i året er til nytte på andre arenaer. Ellers stor takk til miljøet i SEB hvor nysgjerrighet og rare spørsmål fra internsene alltid er velkomment, det har jeg dratt stor nytte av i sommer.