Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Anniken og Håkon - Corporate Finance

Anniken Grimsmo
NTNU, Indøk – 5. kull

Håkon Furnes Havre
NTNU, Indøk – 5. kull

Vår arbeidshverdag

Dagene våre starter tidlig med morgenmøte for en oppdatering på siste nytt fra aksjemarkedet. Dette gir oss en pangstart på dagen, før vi beveger oss inn i mer daglige gjøremål på Corporate Finance avdelingen. Her er oppgavene veldig varierte, men som oftest bidrar vi med analyser og forberedelser av presentasjoner for kundemøter. Læringskurven er bratt, men prosjektene er organisert i team, så vi har alltid noen å spørre hvis (når) vi står fast. Man jobber mye, men det er tilrettelagt for å trives på kontoret, for eksempel ved deltakelse i avdelingens fotball EM-betting konkurranse eller snacks bordet. Det er også fullt mulig å ta seg en treningsøkt ila dagen, eller bli med på den ukentlige bootcampen. I så fall advarer vi mot trapp og all bevegelse de neste fem dagene.

Ellers skjer det mye spennende på tvers av avdelingene i SEB. Sammen med de andre internsene i Skandinavia deltar vi på et felles program hvor vi lærer om ulike forretningsområder i SEB, og hvordan SEB er knyttet sammen. På denne måten får vi også muligheten til å treffe mange interessante mennesker og bygge nettverk. Gjennom programmet har vi også fått et case som skal løses gjennom sommeren, der vi er på team med to svenske interns som jobber i tilsvarende avdeling som oss i Sverige. Her får vi muligheten til å være egne «prosjektledere» og anvende det vi har lært gjennom internshipet på egenhånd.

Hvordan er det å jobbe som Intern i SEB

Så langt har vi et veldig positivt inntrykk av SEB. Tempoet er høyt, men de ansatte er veldig imøtekommende og villige til å lære bort. Arbeidsoppgavene er utfordrende, samtidig som vi føler at vi har noe å bidra med, og at jobben vi gjør settes stor pris på. Det er tydelig for oss at teamet på corp ønsker at vi skal lære så mye som mulig. Det har tatt kort tid før vi har fått nok tillit til at arbeidet vi gjør så vidt sees over før det for eksempel sendes til kunde. Ellers er det sosiale i SEB veldig bra, hvor vi har fellestreninger, afterworks og spiser lunsj og middag sammen hver dag. Samlet sett virker SEB som et sted det er godt å være, og hvor mulighetene for personlig utvikling er veldig gode.