Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Christoffer Sogn - Equity Research

Studiested: NHH
Linje: Finans, 4 kull

Min arbeidshverdag

I sommer jobber jeg i Equity Research avdelingen hos SEB. Jeg har vært heldig nok til å få være med på et større prosjekt sammen med olje-teamet her, noe som har ført til at jeg har mye bredde i mine daglige gjøremål. I korte trekk bidrar jeg til å skrive rapporter, og sørger for at verdsettelsesmodeller er «up to date». Samtidig har jeg fått mindre side-prosjekter løpende gjennom sommeren som gjerne går ut på å innhente informasjon om selskaper som SEB ikke har dekning på, men som kan være relevant for analytikerne her av andre årsaker. Mye av tiden går også til å generelt holde seg oppdatert på hva som rører seg i markedet. 

Største overraskelsen så langt

Den største overraskelsen for meg må være hvor kort tid det tar fra du begynner til du faktisk får ansvar for oppgaver og caser som blir direkte brukt i analytikernes eget arbeid. Dette er selvfølgelig noe skummelt i begynnelsen da du aldri kan være helt sikker på at det du har gjort er riktig, men det har helt klart vært hoveddriven bak en bratt læringskurve for min del.