Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

John Magnus Brænden - Corporate Finance

Min arbeidshverdag

Arbeidshverdagen som intern på Corporate Finance i SEB er spennende og variert med en forventning om at du selvstendig løser arbeidsoppgaver du får tildelt. Imidlertid er det selvfølgelig rom for å spørre om hjelp om det skulle være nødvendig. I sommer har jeg jobbet på en rekke prosjekter innenfor ulike sektorer, men primærfokuset har vært på landbasert fiskeoppdrett samt fornybar energi. Selv som intern har jeg opplevd å få tillit fra de fastansatte i avdelingen da jeg har fått ansvaret for å forberede materiale som har blitt sendt direkte til kunder. I tillegg har jeg opplevd å bli velintegrert på prosjekter i løp av kort tid, ettersom jeg eksempelvis har deltatt i møter med kunder allerede i de første arbeidsukene. Selve arbeidsoppgavene kan oppsummeres som varierte, da jeg har jobbet med alt fra å forberede selskapspresentasjoner i PowerPoint, verdsette selskaper i Excel til å innhente finansiell- og markedsstatistikk. Jeg vil si at en av de største oppsidene ved internshipet så langt er at det er en bratt læringskurve der du lærer mye om industriene og selskapene du jobber med på kort tid. I tillegg er det spennende at du som intern får delta på live-prosjekter – du sitter ikke kun med ‘grunt work’.

Beste minne så langt

Min mest minneverdige opplevelse så langt er Camp Ylven. På Corporate Finance er det ukentlig arrangert to treningsøkter med Martin Laumann Ylven som foregår på mandager og tirsdager. Den første arbeidsuken gikk det rykter om at disse øktene var nokså tøffe, men jeg anså meg selv som en godt trent ung mann og tok derfor utfordringen på strak arm. Jeg kan i ettertid innrømme at jeg ikke var så eplekjekk da økten var ferdig, men det var absolutt en morsom opplevelse.

Største overraskelse

Min største overraskelse så langt er at arbeidskulturen er mindre rigid enn det jeg hadde forventet. Jeg opplever at du som ansatt i SEB har stor frihet til å styre din egen hverdag så lenge du leverer på oppgavene du har ansvaret for. For eksempel er greit å dra tidlig en fredag ettermiddag for å kjøre til Sørlandet så lenge du ikke etterlater deg en haug med uferdig arbeid på kontoret.