Macro Research - Emil

Studiested: Universitetet i Oslo
Linje: Fullført Bachelorgrad i Matematikk med Informatikk

Min arbeidshverdag
Dagen starter som regel med morgenmøte for Markets litt før kl. 08:00, hvor aksjeanalytikere presenterer analyse av selskaper de følger.  Dette er en veldig god start på dagen hvor man kan bli orientert om alt fra tilstanden i lakseindustrien i Norge til internasjonal geopolitikk og hvordan uroligheter i midtøsten påvirker oljeprisen.

Med bakgrunn fra matematikk og statistikk har jeg jobbet med å finne og analysere data relatert til oljemarkedet.  Her har jeg fått kombinere praktiske ferdigheter innen programmering, samtidig som jeg har brukt mye tid på å sette meg inn i industrien for å forstå hva man skal se etter i dataene.

Største overraskelse så langt
Alle fra nyansatte til veteraner i banken er veldig imøtekommende og forteller mer enn gjerne om hva de jobber med. Å lære om for eksempel råvaremarkedet, shippingbransjen eller obligasjoner fra folk som har flere tiårs erfaring er veldig spennende og lærerikt. Samtidig er kollegene dine nysgjerrige på hva du jobber med og genuint interessert i dine synspunkter uansett tema.  

Rent faglig ble jeg overrasket over hvor mye mer enn «bare» økonomi man lærer av å jobbe i bank. I råvaremarkedet som jeg har jobbet med, må man for eksempel følge med på alt fra reguleringer i shipping til utbygging av oljerørledninger i Texas.

Finansmyter
Før jeg startet var jeg litt bekymret for at miljøet i en bank skulle være veldig stivt og formelt. Slik er det overhodet ikke.  Folk her er veldig åpne og omgjengelige og man trenger ikke være redd for å slå av en prat med en kollega fra den andre siden av kontoret.  

Forskjeller på teori vs praksis
Som realfagsstudent er jeg vant til å jobbe med tekniske problemstillinger med objektive svar, så det har vært interessant å oppleve en bransje hvor det menneskelige elementet er minst like viktig som det analytiske.  Det er en lærerik utfordring å kommunisere egen fagkunnskap til folk med en annen bakgrunn.

Vil du bli Summer Intern i SEB? Søk her