Research - Thomas

Studiested:  NTNU
Linje: IndØk, 3. kull

Min arbeidshverdag
Jeg jobbet i vinter med analyse av flyselskapet Norwegian, og arbeider nå med selskapsanalyse innenfor industrisektoren. Min hovedoppgave i sommer er å ta opp dekning på et selskap sammen med en av bankens erfarne analytikere.  

Arbeidsdagen er variert og motiverende. Hver dag begynner med et morgenmøte for hele Marketsavdelingen. På møtet diskuteres aktuelle makronyheter, selskaper og andre hot topics. Jeg har som intern fått anledning til å delta aktivt på morgenmøtene, og holdt flere innlegg gjennom sommeren.

Det daglige arbeidet på mitt prosjekt består av datainnsamling, skriving og modellarbeid i Excel. Vi har tilgang til store data gjennom eksempelvis Bloomberg, og får god oppfølging av bankens analytikere til både innhenting og bearbeiding av informasjonen som finnes. Utover dette reiser vi også ut av banken for å møte ledelsen til selskapene som dekkes. I vinter fikk jeg blant annet være med på SEB’s Nordic Seminar i København for å møte CEO i Norwegian, Bjørn Kjos.

I sommer har det vært ukentlige foredrag fra alle avdelinger i banken. Foredragene har dannet grunnlaget for en solid og bred forståelse av hvordan banksystemet fungerer, og innsikt i hvilke arbeidsoppgave man kan forvente seg i andre avdelinger.  

Største overraskelse så langt
Min største overraskelse så langt i SEB er tillitten og ansvaret jeg har fått som intern. Fra første dag har jeg fått jobbe på relevante prosjekter, og på ingen måte blitt satt til å gjøre kjedelig rutinearbeid.  

Min andre store overraskelse er alle frynsegodene vi har fått tilgang til. Treningssenter, massasjetimer og middag fra restauranter i nærområdet (Aker Brygge) for å nevne noen.  

Flaueste øyeblikk
Oppdaget fem minutter etter publisering at data labels hadde blitt mikset feil i en graf. Resultatet var at Algerie endte opp med Russlands ureaproduksjon, noe som mildt sagt viker fra fakta. Rapporten var sendt i pdf-format til kunder globalt, så det var ingenting jeg kunne gjøre for å rette opp flausen.