Research - Andrea

Studiested: NTNU
Linje: IndØk, 4. kull

Min arbeidshverdag
Min hverdag består i stor grad av å jobbe med et prosjekt på obligasjonssiden. Jeg jobber med å prosessere intern og ekstern data, for å gjøre analyser på hvordan obligasjonsprisene påvirkes og forandrer seg over tid. Dette innebærer mye tid i VBA og Excel. Banken har store mengder data, og min oppgave er å prøve å finne en mening i all støyet. Automatisering og digitalisering er buzzwords man hører om daglig, og det er spennende å få direkte erfaring med hva dette innebærer.

I tillegg består hverdagen min av mye sosialt, både med ansatte og andre interns. De fleste lunsjene inntas i solen på takterrassen, og hver fredag deles det ut øl på avdelingen. Alle internsene samles ukentlig til et Intern Forum, hvor vi har mulighet til å ta opp ting vi lurer på og bli bedre kjent. Jeg føler jeg har fått meg nye venner som jeg også kommer til å ha kontakt med etter at sommeren er over.

Største overraskelse så langt
Det er en klisje å si, men det overrasker meg hvor genuint interessert de ansatte er i å snakke med meg. Det er veldig mange flinke folk samlet i banken, og mange av dem har en veldig travel hverdag. Likevel tar de seg tid til å forklare meg hva de driver med, og viser også interesse i mine oppgaver og min bakgrunn. For en som har hatt minimalt med finans på skolen, er det veldig positivt at så flinke mennesker tar seg tid til å forklare sine områder til en uvitende student. Jeg ble også veldig positivt overrasket da en ansatt satte av en time for å diskutere min fremtidige masteroppgave med meg, og kom med forslag til problemstillinger og områder det ville være interessant å studere dypere.  

Flaueste øyeblikk
Da jeg sparket en senior på rumpa. Det var en gang tre interns (trodde jeg) som diskuterte intenst i analyseavdelingen. Den ene av dem stod lent over en stol med ryggen vendt mot meg #erfarenanalytiker. I disse metoo-tider, var det ikke mitt sterkeste øyeblikk da jeg hoppet opp og kjørte på med et skikkelig rumpespark for å lette på stemmingen. Analytikeren som ante fred og ingen fare ble mildt sagt satt ut av spill. Jeg vurderte å pakke sammen sakene og takke for meg.