Corporate Finance - Aleksander

Studiested: NTNU
Linje: IndØk, 4. kull

Min arbeidshverdag
Money, drugs and parties... Er ikke sånn corporate finance er, uansett hvor mye Wolf of Wall Street får det til å se ut som.

Hverdagen i Investment Banking er veldig variert! Som intern jobber man med de andre juniorene på avdelingen med en rekke reelle, ulike prosjekter - gjerne flere om gangen! Man lager presentasjoner for ledelsen i ulike selskaper, produserer materiale til investorer og finner datagrunnlag for pitcher. En pitch kan for eksempel være en presentasjon som skal gis til et selskap som vil kjøpe et annet. Noe av det kuleste med jobben er når man skal lage finansielle modeller og på denne måten virkelig grave seg ned i en industri eller selskap. Man kommer også borti et svært variert utvalg av industrier og sektorer, noe som gjør til at man hele tiden må lære seg nye ting.

Største overraskelsen så langt
På jobb første dag får man mulighet til å bidra. Forventningene er selvsagt ikke veldig store, men læringskurven er bratt. Min største overraskelse er hvor kort tid det faktisk går fra man kommer inn og er megaforvirra, til det punktet der arbeidet du leverer blir sett raskt over av en annen før det blir presentert til kunde. Dette betyr at arbeidet du gjør allerede som intern potensielt kan bli sett av ledelsen i kjente, norske selskaper!

Flaueste øybelikk
Det flaueste øyeblikket mitt kommer som en direkte følge av overraskelsen med internshipet. Det er veldig vanlig å lage en kort oversikt over hvem de ulike personene i et selskaps ledelse er - bakgrunnsinformasjon, andre stillinger og bilde. Problemet med bilder er at du ikke alltid vet hvem personen er - eller at bildene er uskarpe når du Googler.  En sen kveld ble jeg sittende å lete etter et bilde av en CFO. Jeg scrollet ivrig i vei i søkeresultatet, var noe misfornøyd med oppløsningen på bildet jeg åpnet og valgte derfor det neste - uten å se hvor det kom fra. Øyvind Loven er ikke finansdirektør - og det visste også personene i selskapet presentasjonen ble gitt til.