Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Spørsmål og svar om Summer Internship

Her har vi samlet de vanligste spørsmålene vi får om Summer Internship.

Finner du ikke et svar på det du lurer på kan du kontakte vår HR avdeling på hr@seb.no.

Rekrutteringsprosessen i Norge foregår normalt i juni-september. 

Søknadsprosessen består av tre steg:

  1. Søknad sendes via link på hjemmesiden.
  2. Førstegangsintervju holdes enten over telefon eller på våre kontorer i Oslo.
  3. Andregangsintervju foregår på våre kontorer i Oslo og du vil møte rekrutterende leder og HR.

Gode kandidater til vårt Summer Internship er studenter i slutten av en bachelorgrad eller som har påbegynt mastergrad, gjerne innen økonomi, finans, sivilingeniør eller med bakgrunn fra andre fagdisipliner som matte, fysikk og teknologi. Du har jevnt over gode akademiske resultater, med særlig vekt på kvantitative fag. Arbeidsspråket er engelsk, så det er viktig at du har gode kommunikasjonsferdigheter, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper som går igjen når vi i SEB ser etter nye medarbeidere, er at du er genuint nysgjerrig, med et ønske om å lære! Relasjoner er en kjerneverdi i SEB, så motiveres du av samarbeid og å skape nye relasjoner så er dette stedet for deg. Like viktig er det at du har stor arbeidskapasitet og kan jobbe selvstendig. Du vil være en del av et arbeidsmiljø med høyt tempo, så du må trives med- og evne å jobbe effektivt under press. Ellers kommer du langt hos oss med initiativ, høy personlig integritet, og en interesse for finans.

For den rette unge kvinnen eller mannen er dette en unik mulighet til å se hvordan det er å jobbe i et internasjonalt miljø og å få et innblikk i SEB som en mulig fremtidig arbeidsgiver. 

Vi bruker Poption i rekrutteringsprosessen, og våre Internship legges ut på vår hjemmeside, LinkedIn og Facebook.

Søknaden din må inneholde et søknadsbrev, din CV, relevante attester og dine karakterutskrifter - fra videregående og de foreløpige karakterene fra bachelor/master.

Vennligst skriv både CV og søknad på engelsk og last alle dokumenter opp som PDF.

Du vil motta et automatisk svar via e-post som bekrefter at søknaden er mottatt. Hvis du ikke mottar en slik mail kan du sjekke spamfilteret eller forsøke å laste opp søknaden på nytt.

Du vil motta et svar fra oss, uansett utfallet. Vi ber om forståelse for at vi ikke har mulighet til å gi alle søkere individuell feedback.

Vi ønsker kandidater med et snitt på B eller bedre. Sterke karakterer i kvantitative fag er foretrukket.

Når det er sagt er ikke karaktersnittet det avgjørende kriteriet, det er helheten i din profil som er viktig for oss.

Faglig interesse utover pensum settes høyt, i tillegg til relevant erfaring, både på profesjonell og privat basis.

Summer Internshipet varer i 8-10 ukerfra midten av juni, avhengig av skolestart og –slutt. Internshipet starter med en uke i Stockholm og avsluttes med en dags avslutning i Stockholm, der alle får presentert hva de har jobbet med over sommeren.

Om noen må starte eller slutte tidligere pga eksamen etc. er vi fleksible på det.

Det er også mulig å ta en uke ferie i løpet av sommeren.

Ja, alle summer interns får konkurransedyktig månedslønn.