Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Spoor

Spoor bygger neste generasjons overvåkingsdataplattform for biologisk mangfold som gjør at industri og natur kan sameksistere.

Spoor overvåker fugleaktivitet i vindparker på land og til havs, for utbyggere og operatører. Selskapet utvikler teknologi for å overvåke fugleaktivitet før og etter bygging av en vindpark. Teknologien utnytter datasyn og bruker AI for å oppdage fugler i flukt og for å identifisere forskjellige arter.

"Hos Spoor tror vi at biologisk mangfold vil være neste nøkkelmål for overvåking, håndtering og rapportering av miljøpåvirkninger."

I dag er det en mangel på gode fjernstyrte løsninger for å overvåke biologisk mangfold på en effektivt måte. Dette truer både det biologiske mangfoldet og fremgangen til miljøtilpasset bærekraftig infrastruktur. Hvordan kan næringslivet møte de sårt tiltrengte målene om et grønt skifte, samtidig som de tar vare på det biologiske mangfoldet? Spoor møter denne utfordringen ved å utvikle en AI-drevet programvare for fugleovervåking på vindparker, ved å utnytte eksisterende infrastruktur, hyllevare og kameraovervåkning. Spoors store ambisjon er å gjøre det mulig for industri og natur å sameksistere.

Les mer på spoor.ai