Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Fondsfinans: Viktig informasjon til deg som har rentefond

Mange lurer på årsaken til at rentefond tilsynelatende faller i verdi ved årsskiftet. Dette er ikke tilfellet, men et resultat av at den skattemessige avkastningen for fondet utdeles i form av nye fondsandeler til andelseierne (som hadde beholdning ved årets slutt). Samtidig reduseres ligningskursen pr. fondsandel (31.12) tilsvarende avkastningen. Verdien av din beholdning vil være identisk før og etter tildelingen.

Eier du rentefond direkte hos Fondsfinans har du nå fått utdelt nye fondsandeler. 

Eier du våre rentefond på andre plattformer eller tredjeparter kan det ta noe tid før du vil få utdelt nye andeler. Venter du på utdeling av fondsandeler hos eksterne plattformer anbefaler vi at du tar kontakt med deres kundeservice.

Vær oppmerksom på at dersom du har eid rentefond kun deler av året vil ikke verdien av de nye andelene nødvendigvis tilsvare din faktiske avkastning. Du vil naturligvis bare bli beskattet for avkastningen du har oppnådd i perioden du har vært investert. Fondsfinans rapporterer dette til skatteetaten på vegne av våre kunder.

Les mer på Fondsfinans sine hjemmesider