Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Simon, Peter og David - Equity Research

Studiested: NHH og NTNU
Simon: Finans, 5. kull
Peter: Indøk, 5. kull
David: Økonomisk analyse, 5. kull

Vår arbeidshverdag

Arbeidsdagen starter som regel med et morgenmøte hvor analytikerne går gjennom akutelle caser og relevante nyheter på de ulike selskapene de dekker. Morgenmøtet gir deg et innblikk i hva som skjer i finansmarkedene både globalt og nasjonalt. Etter morgenmøtet går man i gang med det daglige arbeidet. I sommer har vi på Research hovedsaklig arbeidet med oljeselskaper (Peter), lakseselskaper (Simon) og banker (David). Arbeidsoppgavene kan variere fra typiske dag-til-dag oppgaver som å oppdatere modeller, til større analyser hvor man får dypdykke ned i spesifikke markeder og selskaper. Du får daglig oppfølging fra de mer erfarne analytikerne, som fungerer som veiledere og sparringspartnere i casene du jobber med. Det å jobbe på detaljnivå med de mange dyktige menneskene som jobber i SEB, er utrolig spennende og lærerikt.  I løpet av sommeren har vi også fått tid til endel morro sammen med de andre internsene i andre avdelinger.

Forskjell mellom teori og praksis / Største overraskelse så langt

Mange får kanskje et inntrykk av at finansbransjen består av lange og tøffe arbeidsdager, men vår oppfatning er at du selv bestemmer hvordan dagene skal være. Det er forventet at man vil møte på hektiske hverdager som til tider kan være litt stressende og utfordrende, og da kan det hende at man må bruke litt ekstra tid på å sette seg inn i nye tankemåter og konsepter som man ikke lærer fra skolebenken. Finansbransjen har ingen faste formater på hvordan dagene skal være, for det vil variere med oppgavene man får tildelt. Enkelte oppgaver krever mer innsats enn andre, men fellesnevneren er å være effektiv. Til syvende og sist handler det ikke om hvor mange timer du setter av til jobb, men hvor mye du er i stand til å produsere under disse timene. Er man effektiv og får gjort det man skal, så er det ingenting som tilsier at du ikke kan ta deg en tidlig joggetur eller et bedre måltid ute på brygga med god samvittighet. Sitter man fast så skal man heller ikke være redd for å spørre, husk at du er her for å lære!