Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Marte - Client Account Management

Studiested: NHH
Linje: Økonomisk styring, 4. kull 

Min arbeidshverdag

Min avdeling jobber med risikoanalyse av bankes bedriftskunder. Alle kunders kredittprofil gjennomgås årlig for å vurdere hvorvidt nåværende kredittrating skal stå eller endres. Vi oppdaterer oss på årsrapporter og bedriftens finansielle situasjon, samt analyserer og vurderer risikoen SEB står med. Ved å hjelpe til med ulike selskaper i ulike sektorer har jeg fått god innsikt både i hver enkelt kunde og sektorene de opererer i.

I tillegg har jeg bidratt i andre avdelinger i banken. For Real Estate Coverage, Shipping Finance og Industry & Credit Analysis har jeg utarbeidet markeds- og industrianalyser, rapporter og oppdatert kundebasesystemer. Ellers har jeg også jobbet litt med HR i forbindelse med promotering av interns. Arbeidshverdagen din er på ingen måte begrenset av avdelingen du jobber på, det er opp til deg hva du ender opp med å gjøre!

Største overraskelse så langt

Først og fremst er jeg overrasket over hvor stor banken er. Det er flere enn jeg trodde som jobber her på kontoret i Oslo, og i Sverige er jo SEB the shit, med utrolig mange kunder både på bedriftsnivå og privat. Ellers må det nevnes at de som jobber i SEB er genuint bra mennesker. Kanskje litt feil å skrive at jeg ble overrasket over det, men de er mye hyggeligere enn jeg hadde forventet av ansatte i en investeringsbank. Jeg jobbet først to uker i januar. Da jeg så kom tilbake i juni følte jeg at jeg kjente alle overraskende godt!

Flaueste øyeblikk

Ringte inn på en call i Stockholm og glemte å mute mikrofonen min. Hver gang en ny person ringer inn kommer det en liten lyd. Jeg uttrykte min irritasjon for at denne lyden ble gjentatt utallige ganger under presentasjonen, ment til en kollega som satt ovenfor meg, men delt med alle de 200 som hadde ringt inn. Høres kanskje ikke så ille ut, men gjorde vondt inni meg da hun som holdt presentasjonen stoppet opp og kommenterte det.