Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Isabella og Halvor - Corporate Finance

Studiested: NHH og NTNU
Isabella: Finans, 5. kull
Halvor: Sivilingeniør Bygg- og Miljøteknikk, 2. kull 

Vår arbeidshverdag

Dagene starter med et morgenmøte med analytikere og meglere klokken 07:50 som ofte varer en halvtimes tid. Etter endt møte fortsetter jobbing med de arbeidsoppgavene på prosjektene vi jobber med. Ofte sitter vi i enten PowerPoint eller Excel og lager presentasjoner eller verdsetter forskjellige selskaper eller deler av selskaper. I løpet av dagen spiser vi lunsj og middag sammen, tar en treningsøkt om vi har tid og jobber gjerne noe utover kvelden. Man tilbringer mye tid på kontoret, men SEB legger godt til rette for at man skal trives sosialt og at man har det godt med mat og drikke. 

Som intern i Corporate Finance avdelingen hos SEB vil du få en rekke verdifulle erfaringer. I ettertid sitter prioriteringer og balanse sentralt. Det er høyt tempo på corpen med korte tidsfrister og ulike prosjekter – man har mye å vinne på å prioritere tiden sin korrekt. På kontoret er det i henhold til hvilke arbeidsoppgaver man vier mest tid til, og ikke minst på privattiden også. Det vil være nyttig å ha tenkt nøye over hva som gir deg energi i hverdagen (i.e. løping, trening, meditasjon), men også hvordan man ønsker å vie tid til det. Da er det enklere å få fyllt opp energilagrene og være klar for nye utfordringer!

Nysgjerrighet og åpenhet er to egenskaper som vil komme til spesielt god nytte i arbeidet. De ansatte i SEB er svært imøtekommende og terskelen er svært lav for å ta seg en kaffe med folk på tvers av avdelinger og høre om deres arbeidshverdag. Vær nysgjerrig og våg å stille spørsmål. Det å være åpen vil selvfølgelig også være en god egenskap å ta med seg inn i internshipet. Vær åpen for å stille spørsmål og åpen for å feile.

Forskjeller på teori vs praksis

Praksis i arbeidslivet er ikke nødvendigvis helt likt slik som i lærebøkene. Verdsettelse av forkjellige aktiva gir sjeldent et svar man kan gi to streker under svaret, slik man ofte er vant til fra skolen. Relativ verdsettelse er noe som brukes mye ettersom man faktisk har datapunkter på hva for eksempel lignende selskaper har blitt solgt til tidligere, i motsetning til rene verdsettelsesmodeller hvor forutsetninger ofte har mye å si for verdien man kommer frem til.