Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Herman - Research

Studiested: NHH
Linje: Finansiell Økonomi, 5. kull

Min arbeidshverdag

I sommer er jeg så heldig å få være en del av analyseteamet som jobber med olje og gass, hvilket vil si at jeg er med og dekker selskapene innenfor denne sektoren fra egenkapitalsiden. Dagen starter ofte med å lese om nattens hendelser og hjelpe til med å sende ut SEBs daglige nyhetsbrev om olje- og oljeservice. Deretter følger det lokale morgenmøtet hvor aksjemeglerne får inputs fra analytikerne. Dette kan eksempelvis være nye analyser og fremleggelser av kvartalstall, men også nyheter på makronivå som vil prege den neste handelsdagen. Gjennom sommeren har vi interns på analyse også hatt diverse innlegg på morgenmøtet.

Resten av arbeidsdagen går mye av tiden min til å jobbe med SEBs årlige E&P-rapport, som kort fortalt tar temperaturen på oljesektoren. Rapporten er den mest omfattende analysen research-avdelingen utgir i løpet av året, noe som betyr at arbeidsoppgavene blir varierte og mange. Jeg har blant annet kontakt med oljeselskapene, samtidig som jeg gjør mye av grovarbeidet i Excel. Utover E&P-rapporten har jeg også jobbet mer spesifikt på selskapsnivå i forbindelse med modellarbeid på selskaper som Aker BP og Equinor.

Største overraskelse så langt

Det som har overrasket meg mest er hvor få stjernenykker det er i banken. Selv de ansatte med lang fartstid er imøtekommende og tar oss interns på høyeste alvor. I den sammenheng merket jeg også tidlig at de faste ansatte stoler på internsene ved å gi oppgaver som nødvendigvis ikke bare er "rett frem" - det vil si at man ikke bare kan plotte inn noen tall og så er jobben gjort. Det har heller ikke blitt lagt for mange føringer på arbeidsoppgavene, slik at vi har muligheten til å tenke selv og finne hensiktsmessige løsninger på egenhånd.

Videre var jeg heller ikke klar over at det var så mye opplegg for oss interns både på og etter jobb. For eksempel har vi hatt det mye gøy med Intern Forum, hvor vi møtes en gang i uken – enten det er på båttur eller rundt en bedre lunsj på terrassen. Et annet eksempel er SEBs summer academy, hvor vi har fått skreddersydde presentasjoner av de ulike avdelingene i banken.

Flaueste øyeblikk

Siste dagen under introduksjonsuken i Stockholm da vi tok farvel med de andre internsene fra Norden, og sa at vi måtte kjappe oss for å rekke flyet til Oslo. Da passet det dårlig å møte dem på Berns, hvor vi spiste lunsj, 10 minutter senere.