Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

SEB ScaleCenter skaper karrieremuligheter for studenter

Siden oppstarten av pro-bono inkubatoren SEB ScaleCenter i 2020 har SEB hatt et tett samarbeid med studentgruppen Start NHH. Gjennom deres Remote Workforce gir stundentene verdifull hjelp og arbeidsstøtte til oppstartsbedriftene i SEB ScaleCenter, samtidig som studentene får viktig erfaring ved siden av studiene. Åsmund og Are har gjennom sin tid i Remote Workforce jobbet tett på selskapet Glint Solar og nå har de begge fått internship hos selskapet ved siden av sine studier.  

Oppstartsbedriften Glint Solar kombinerer satellittdata, vinddata, solinnstråling og maskinlæring for å finne de mest optimale stedene for å etablere solparker. Selskapet retter seg hovedsakelig mot det raskt voksende solenergimarkedet.

- Vi synes samarbeidet med Start NHH var veldig bra der vi fikk hjelp fra fire flinke studenter. Områder studentene fra Start NHH jobbet med for oss i 2021 var, analyse av mulige partnerskap, kundeanalyse og nye forretningsmuligheter, forteller Harald Olderheim, CEO i Glint Solar.

Studentene vil begge jobbe deltid for selskapet mens de fortsetter sine studier ved NHH. Under internshipet er det forskjellig områder innen forretningsutvikling de vil jobbe med.

Harald Olderheim, CEO i Glint Solar.

-Are og Åsmund har begge vist stor interesse for det vi jobber med i Glint Solar og vi er veldig glade for at de ville bli med oss videre, forteller Harald.

Gjør studenter mer rustet for arbeidslivet

Åsmund Stein er fjerdeårs student ved NHH og har gjennom det siste året vært en del av Start NHHs Remote Workforce.

-I SEB ScaleCenter fikk vi muligheten til å bidra med viktige oppgaver i oppstartsbedrifter som leverer et produkt som er bra for verden. Vi fikk trent oss på å jobbe remote og digitalt, det gjør at vi får brukt mye tid på å ta fatt på arbeidsoppgaver ved siden av studiene. I Glint Solar opplevde vi å få mye tillit og spennende oppgaver fra start. Og jeg erfarte raskt at deres visjon om å finne de beste stedene for solenergi er noe jeg vil jobbe med, forteller Åsmund.

-Opplegget som SEB har stelt i stand gjør oss studenter mer rustet for arbeidslivet, og de brede arbeidsoppgavene vi møter i en startup gir både faglig dybde og bredde. Nå er jeg veldig klar for å ta fatt på fortsettelsen som forretningsutvikler hos Glint Solar og gleder meg til å bli en del av reisen videre, forteller Åsmund.

En helt spesiell mulighet

Da Are Steen først ble fikk høre om SEB ScaleCenter gjennom Start NHH, forsto han at dette var en helt spesiell mulighet for å ta del i det som vokser i innovasjonsmiljøet i Norge, samt få en forsmak på hva som venter etter endt studie. Han fattet tidlig interesse for Glint Solar som han følte traff på mange av hans interesseområder - teknologi, energi og bærekraft.

-Som førstekull på studiet kastet jeg meg ut i det og søkte på en teamleder-stilling uten å vite helt hva jeg gikk til. Kun ett år etter sitter jeg igjen med et internship - noe jeg aldri ville ha turt å gjette ville ha vært mulig på så kort tid, forteller Are.

-Det kan jeg takke SEB og ScaleCenteret for, samt utrolig god veiledning av Daniel Berlin i Start NHH, de ansatte i Glint Solar, og et veldig godt samarbeid med mine teammedlemmer underveis, sier Are. 

Veien har ikke vært knirkefri og Are forteller at det var en bratt læringskurve i oppstarten. Samtidig mener han det har vært mye læring i det å ha en lederrolle så tidlig i studiet og at han fikk muligheten til å anvende studiene på en helt spesiell måte.

Har fått anvendt kunnskapen fra studiene

I løpet av året har Åsmund og Are blant annet jobbet med forskjellige analyser, utforming av investorpresentasjon og grunnlaget for en helt ny markedsplass for Glint Solar. Med noen få unntak har alt arbeid foregått digitalt, og studentene har knapt jobbet fysisk sammen.

Alt dette har virkelig gjort at studentene har fått anvendt kunnskapen fra studiet i reelle business caser, og fått et unikt innblikk i hvordan arbeidslivet faktisk kan være. De har blitt introdusert for problemstillinger som de kanskje ikke møter før senere i studiet, eller ikke kommer borti i det hele tatt.

- Jeg føler jeg har vokst faglig gjennom arbeidet i SEB ScaleCenter, hvor jeg ser nye sider av det vi lærer i de ulike fagene. Personlig tenker jeg at det som har vært avgjørende for all læringen vi har fått ut av arbeidet, er tilliten og det frie spillerommet Glint Solar har gitt oss til å angripe oppgavene slik vi mener det er best. Man får en mulighet til å påvirke, samt sette sitt preg på bedriften, noe som er helt unikt med det å jobbe med startups, forteller Are.

Han mener også han har fått muligheten til å utvikle andre viktige egenskaper som hvordan man skal opptre i en mer profesjonell setting og time-management gjennom det å sjonglere studier, arbeid og det å være både aktiv og sosial.

-Man må ofte bare hoppe ut i det og prøve sitt beste - man vet virkelig ikke hvor man kan ende opp. Det har vært en uvurderlig erfaring som jeg har lært utrolig mye av. Den har virkelig åpnet nye dører - som for eksempel dette internshipet, sier Are.