Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Over Easy Solar på plass i SEB ScaleCenter

Fabian Schroffenegger, Tommy Engvik, Trygve Mongstad og Gunnar Havnås i Over Easy Solar.

Over Easy Solar er det nyeste tilskuddet til SEB ScaleCenter. Med vertikale solcellepaneler tilbyr selskapet en løsning som gjør det mulig å kombinere solceller med grønne tak. 

Det var i starten av 2021 at Trygve Mongstad startet å jobbe med selskapsideen ved siden av sin konsulentjobb. Da hadde han sett en mulighet i å utnytte teknologiutviklingen som har skjedd innenfor solenergi for å løse noen av de utfordringene som både installatører og eiere av solcelleanlegg har. I starten var det mest som en hobby, men i løpet av høsten 2021 ble enmannsforetaket til et team på tre. I dag er de totalt seks ansatte, hvorav fire befinner seg i Oslo og har kommet på plass i SEB ScaleCenter. 

Får plass på grønne tak

Ved å tilby prefabrikerte solcellemoduler blir innstallasjonsjobben både raskere og enklere enn tradisjonelle solcellepaneler. I tillegg har panelene en lett struktur og modulene med vertikale paneler gjør det mulig å installere på tak som tidligere ikke har vært egnet som blant annet grønne tak som er svært populært på nybygg. Panelene er også ganske beskjedne i størrelsen og måler kun rundt 25 cm i høyden.

Tommy Engvik, Trygve Mongstad og Simona Petroncini foran et av selskapets pilotanlegg i Oslo

 

Solcellepanelene som Over Easy Solar tilbyr fanger sol fra to sider, dette gjør at de kan utnytte soltimene til det maksimale. Med vertikale paneler utnyttes både morgen- og kveldssol, dette gjør også at du vil få mest strøm i de tidsperiodene på dagen hvor vanlige husholdninger bruker mest strøm og behovet er størst. 

Sålangt har selskapet satt opp hele seks pilotanlegg hvorav to ble satt opp de seneste ukene. Neste år planlegger de leveranse til et begrenset antall kunder. 

Les mer om Over Easy Solar på overeasy.no