Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

GalleriNora setter farge på veggene hos SEB ScaleCenter

SEB ScaleCenter har inngått et samarbeid med GalleriNora om leasing av malerier til våre lokaler på Filipstad Brygge. Nora Nesheim er kunstneren bak de lekne maleriene som nå pryder veggene i vår inkubator. 

For 3 år siden sa Nora Nesheim opp jobben for å starte GalleriNora og satse på salg av egenprodusert kunst. Ideen var å gjøre kunst mer tilgjengelig for de som til vanlig ikke investerer så mye i kunst. Gjennom sin hjemmeside og Instagramkonto selger hun malerier og bestillingsverk både til private og bedrifter, hennes seneste konsept er leasing av kunst.

-Jeg så at det var et potensial i markedet for å selge kunst via Instagram og egen hjemmeside. Dette var det få i Norge som hadde prøvd seg på og jeg bestemte meg for å teste det ut, forklarer Nesheim.

Prosjektet startet med en stor utstilling, noe som ga firmaet en god kickstart med flere bestillinger. Etter tre år i bransjen går det svært bra for entreprenøren som også har fått med seg flere andre kunstnere på laget.

Gjennom sin hjemmeside videreformidler hun kunst fra et knippe andre norske kunstnere. I tillegg til å arrangere pop-up gallerier rundt om i Norge bruker Nesheim leiligheten sin på Majorstua som atelier. Dette gjør at det er svært få faste utgifter.

Spriter opp lokalene til SEB ScaleCenter

Før sommeren 2021 inngikk Nesheim en avtale med SEB ScaleCenter hvor hun leaser ut malerier til våre lokaler på Filipstad Brygge. Dette er et nytt konsept som testes ut hvor maleriene eies av GalleriNora, men stilles ut hos oss. Hvert kvartal vil maleriene byttes ut og alle de seks maleriene er også til salgs.

-Dersom noen forelsker deg i ett av verkene kan de kjøpe det og ta det med seg på dagen, så kommer jeg og henger opp et nytt, forklarer Nesheim.

Hun forklarer at hun har levert mange bestillingsverker til bedrifter tidligere, men konseptet med å lease ut er nytt. På denne måten får kunden også mulighet til å bytte bilder og få en forandring.

Abstrakte gigaverk

Nesheims verker er utført i akryl på bomull- og linlerrett som spennes opp på blindrammer av tre eller aluminium. Verkene er ofte store i format (såkalte gigaverk) og med fargerike, abstrakte motiv.

Leveringstid på bestillingsverk er som ofte rundt 4 uker avhengig av ventelister. På hjemmesidene og Instagramprofilen til GalleriNora kan du se et bredt utvalg av Nesheims verker.

www.noranesheim.no
Instagram/GALLERI.NORA (@gallerinora)