Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Sikker mobilbruk

Mobiltelefoner er generelt svært sikre enheter. SEB ønsker likevel å gi noen generelle råd om sikkerhet til kunder som bruker mobilen til sine bank-aktiviteter.

Du bør forsikre deg om at appen du laster ned er en offisiell app for tjenesten du ønsker å bruke. Det er sikrere å bruke linker til appene fra bank eller bedrifts hjemmesider, enn å søke appen opp i mobiltelefonens app-store. Sjekk at logo og beskrivelse er gjenkjennelig om du velger å bruke app-store, og se dessuten gjerne etter tilbakemeldinger fra brukere. Om det er sterkt negative tilbakemeldinger er appen neppe verdt å bruke tid på, det kan også tyde på sikkerhetsproblemer med appen.

Autentisering og innlogging

Bruk alltid to-faktor autentisering for innlogging når det er mulig. Om det ikke er mulig, spør om leverandør kan innføre det, og sjekk jevnlig om de har gjort det i nye versjoner. Bytt til to-faktor autentisering når det blir mulig. SEB krever to-faktor autentisering for tilgang. Vær forsiktig med å bruke åpne wifi-tjenester, disse kan avlyttes av hvem som helst og kan ikke regnes som trygge. Vi sjekker gjerne om noen ser oss over skulderen når vi logger på tjenester, men tenker ikke på at over åpne nettverk kan man enkelt lese ut ditt brukernavn og passord. Din telefon vil varsle deg om du kobler deg opp i et slikt nettverk. Stå over, og bruk mobildata i stedet. Har du brukt brukernavn og passord i et slikt nettverk bør du bytte passordet.

Nedlasting

Last aldri ned apper fra andre steder enn app-store for din mobiltelefon. Vær spesielt oppmerksom på linker til apper for android-telefoner. Android telefoner har en innstilling som stenger for nedlasting av apper fra andre steder enn Google Play. Denne innstillingen bør du alltid velge på din telefon. Om du laster ned en app og får en advarsel om at den er fra en ekstern kilde, tenk deg godt om før du velger å tillate installasjon av appen.

Tilganger

Vær oppmerksom på hvilke tilganger en app ber deg om å få under installasjonen. Har appen behov for tilgang til kontaktene dine? Bilder og videoer? Hvis en app ber om unaturlige tilganger så si nei til det, og vurder å slette appen.

På Android kan apper be om administratortilgang. Hvis det ikke er noen åpenbar grunn til å tillate dette så si nei og slett appen.