Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

SEB sentral i tilretteleggingen av Entras første Green Bond

Fredag 16. september ble det klart at Entra utsteder sin første grønne obligasjon. Entra er også det første eiendomsselskapet som utsteder en grønn obligasjon i det norske markedet. Obligasjonstransaksjonen ble møtt med god interesse fra både norske og utenlandske investorer. Obligasjonens løpetid ble 7 år og emittert beløp ble NOK 1.000.000.000.

CICERO Senter for klimaforskning har gjennomgått Entras rammeverk for den grønne obligasjonen og gitt sin høyest mulige gradering, såkalt «dark green». Dette skyldes de meget gode eiendomsprosjektene som er inkludert i rammeverket, og da spesielt deres positive bidrag til både miljø og klima. Den solide governance-strukturen i Entra har også bidratt positivt i vurderingen.

-En dark green gradering er vanskelig å oppnå og vi er svært stolte over å ha vært Entras rådgiver i dette omfattende arbeidet, sier Peter Knutzen, Head of Clean Energy, SEB.

Entra har som ambisjon å være miljøleder innenfor eiendomssektoren i Norge og kan vise til en stor portefølje av bygninger med svært lavt energiforbruk.

SEB har hatt en ledende rolle som rådgiver for det grønne rammeverket og har sammen med Swedbank vært arrangør av transaksjonen.

SEB var den første banken til å utstede grønne obligasjoner og bankens merittliste innen fornybar finansiering er lang. SEB har vært ansvarlig for å arrangere en rekke av de større utstedelsene av grønne obligasjonslån i det globale markedet.

SEB er også den eneste nordiske banken som er inkludert i Dow Jones Sustainability Index, den globalt mest anerkjente holdbarhetsrangeringen for investorer.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Peter Knutzen, Head of Clean Energy, +47 90 85 11 58, peter.knutzen@seb.no