Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

SEB inngår samarbeid med Energy Valley

Å kombinere Energy Valleys kompetanse og nettverk i energiomstillingen med SEBs finansielle og industrielle ekspertise vil bidra til å akselerere energiomstillingen og hjelpe oppstartsbedrifter til å vokse. 

Samarbeidet vil bidra til å støtte aktivitetene i Energy Valley, spesielt innovasjonsakseleratoren for energiteknologi – Energy Invented.

SEB ser klare synergier mellom Energy Invented og SEBs egen pro-bono inkubator SEB ScaleCenter. Det er spesielt den økte kunnskapen om energitransformasjon SEB og Energy Valley ønsker å samarbeide om.

Styrker økosystemet i klyngen

«Vi har lenge vært imponert over resultatene Energy Valley har levert og ser frem til å jobbe tettere med dem. SEB har en lang historie innen bærekraftig finans og var tilrettelegger da Verdensbanken utstedte verdens første grønne obligasjon i 2008, siden den gang har vi vært ledende innen grønn finansiering. Vi bistår etablerte selskaper som ønsker å transformere virksomheten sin i en bærekraftig retning og bidrar til innovasjon i energisektoren gjennom SEB ScaleCenter, sier John Turesson, Country Manager for SEB i Norge.

«SEB har kapitalinnhenting som sitt spesialområde og vil være viktige rådgivere og potensielle investorer for oppstarts- og vekstbedrifter. Partnerskapet med SEB styrker derfor klyngens økosystem. Kombinasjonen av at Energy Valley er en akselerator for oppstarts- og vekstbedrifter – og har de mest etablerte energiselskapene som medlemmer – betyr etter min mening at vi tilbyr det sterkeste innovasjonsmiljøet for energiteknologi i Norge, sier administrerende direktør i Energy Valley, Preben Strøm.

Se intervju med Preben Strøm og John Turesson

Energy Valley

Energy Valley er en industridrevet teknologiklynge og har status som Norwegian Centre of Expertise (NCE) innen energiteknologi.

Mandatet er å akselerere energitransformasjonen og fremme unike samarbeid på tvers av bransje for å skape verdier og fremme innovative teknologier innen bærekraftig energi.

Energy Invented er en hybrid akselerator og inkubator for energiteknologiske oppstartselskaper.

Gjennom Energy Invented tar Energy Valley sikte på å skape et internasjonalt miljø for oppstartsbedrifter, og hjelpe disse med å akselerere sin virksomhet. Energy Invented kobler mennesker og ideer på tvers av industri, akademia og finans, ved å tilby møteplasser og plattformer for samarbeid og kunnskapsdeling.