Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Sterkt 1. halvår for SEB i Norge

SEB i Norge fortsetter å levere sterke resultater til tross for finansiell uro etter Brexit og nedgangen i oljebransjen. Både driftsinntekter og overskudd har økt sammenlignet med i fjor.

- Vi opplever at vår kombinasjon av analysedrevet rådgivning og ett komplett spekter av banktjenester gjør oss til et naturlig valg når store transaksjoner skal gjennomføres, sier William Paus, Country Manager for SEB i Norge.

SEBs markets-avdeling har bidratt sterkt til resultatene i 1. halvår.

SEB har i andre kvartal i 2016 blant annet vært en av de ledende tilretteleggerne for A.P. Møller – Mærsk i forbindelse med deres tre obligasjonslån på totalt NOK 5,2 milliarder, en transaksjon som er den største Investment Grade obligasjonsutstedelsen gjort i det norske markedet.

SEB har vært rådgiver for Det norske oljeselskap ASA i forbindelse med omgjøring av deres obligasjonslåneavtale på 1.9 milliarder NOK. SEB har også vært rådgiver i forbindelse med obligasjonsutstedelser for GasLog Ltd. på NOK 750 millioner, Thon Holding på NOK 700 millioner, Statnett på NOK 700 millioner og Entra på NOK 1.700 millioner. SEB spilte også en viktig rolle i refinansieringen av Statskrafts rullerende kredittfasilitet på NOK 11 milliarder.

Family Office-segmentet er ett viktig satsingsområde for SEB i Norge.
SEB styrker sin virksomhet i Norge rettet mot store familieeide investeringsselskaper ved å samle kompetansen i en nyopprettet Family Office-gruppe. Gruppen vil bli ledet i fellesskap av Ole F. Hamre og Frank H. Kachel som Co-Heads. Med disse endringene vil SEB være enda bedre rustet til å ivareta behovene til store familieeide investeringsselskaper, som utgjør en betydelig del av bankens kundegruppe.

I første halvår lanserte vi SEB Norway Focus Fund, et aktivt forvaltet aksjefond som investerer i noen få utvalgte norske børsnoterte aksjer. Fondet gir både norske og utenlandske investorer mulighet til å nyte godt av SEBs lange erfaring fra det norske aksjemarkedet.

-Slik vi ser aktivitetsnivået utover sommeren vil også neste kvartal være svært spennende for vår virksomhet. Vi jobber med flere store lånetransaksjoner og norske børsnoteringer, sier William Paus.

 

For mer informasjon, kontakt:

William Paus, Country Manager for SEB i Norge
Telefon 22 82 71 85
E-post william.paus@seb.no