Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Investment Outlook: Store forskjeller og høy volatilitet

SEB forventer at den globale veksten skal takte litt opp de neste to årene. For at aksjemarkedet skal gi en tilfredsstillende utvikling de neste 12 månedene bør selskapene levere økt topplinjevekst. Pengepolitikken fra de toneangivende sentralbankene forventes å forbli stimulativ fremover selv om vi forventer at Fed forsiktig vil heve renten fremover, første gang på sitt møte sendere i måneden.

SEB forventer at den globale veksten skal takte litt opp de neste to årene. For at aksjemarkedet skal gi en tilfredsstillende utvikling de neste 12 månedene bør selskapene levere økt topplinjevekst. Pengepolitikken fra de toneangivende sentralbankene forventes å forbli stimulativ fremover selv om vi forventer at Fed forsiktig vil heve renten fremover, første gang på sitt møte sendere i måneden. Industriproduksjonen globalt har vært svak. Vi mener dette kan være i ferd med å snu. Med disse faktorene i bakhodet forventer vi en fortsatt oppside i aksjer og renter. Aksjer forblir vår foretrukne aktivaklasse. Innen aksjer er vi mest positive til Europa og Asia. Vi er fremdeles avventende til mange vekstmarkeder på grunn av deres råvareavhengighet og den sterke amerikanske dollaren.