Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Investment Outlook: Myk landing vil støtte aksjekursen

Veksten avtar, og inntjeningsprognosene for bedriftene senkes, men aksjemarkedene klatrer opp til nye rekordhøyder. Denne kombinasjonen er ikke helt lett å forstå, og den antyder at forsiktighet er tilrådelig. Likevel støttes høstens kursgevinster av en rekke positive krefter.

Veksten avtar, og inntjeningsprognosene for bedriftene senkes, men aksjemarkedene klatrer opp til nye rekordhøyder. Denne kombinasjonen er ikke helt lett å forstå, og den antyder at forsiktighet er tilrådelig. Likevel støttes høstens kursgevinster av en rekke positive krefter. Den internasjonale situasjonen stabiliseres, med fremgang i amerikansk-kinesiske handelssamtaler, lyspunkter i Brexit dysterhet og - spesielt - sentralbanker som skynder seg å redde økonomisk vekst ved hjelp av sentrale rentekutt og obligasjonskjøp.

Les hele rapporten her