Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Nesten ingen pessimister blant norske finansdirektører

Norske finansdirektører har de høyeste forventningene til investeringer observert noen gang i undersøkelsesperioden, til tross for politisk usikkerhet. Dette viser Deloitte og SEBs ferskeste utgave av CFO Survey, hvor 94 finansdirektører forteller om deres forventninger til norsk økonomi og utsiktene for bedriftenes egne finansielle stilling. Nesten alle bransjer uttrykker økt optimisme, bortsett fra i detaljhandel som er bekymret for etterspørsel.

Mindre fokus på politisk usikkerhet
De norske finansdirektørene er fullt klar over den politiske uroen i verden, og tror Brexit vil ha en stor påvirkning, dersom det skulle inntreffe. Likevel rapporterer de at etterspørsel og høyere renter er deres største bekymringer fremover. Finansdirektørene virker å trosse den internasjonale politiske uroen, og handler basert på en sterk økonomisk situasjon i Norge.

Industri forventer rekordhøye investeringer
Norske finansdirektører i Industri er mer optimistiske, og forventer høyere priser og marginer fremover. Andelen som forventer høyere investeringer er opp 16 pp., som er de høyeste forventningene til investeringer historisk i denne bransjen.

Oljeindustrien er positive
Finansdirektørene i oljebransjen er generelt mer positive enn for seks måneder siden. Investeringer og inntekter forventes opp, og bransjen er lite bekymret for makro og politisk usikkerhet.

Finansbransjen forventer marginpress
Finansdirektørene i finansbransjen forventer noe redusert marginer de neste seks månedene, men kompenserer med høyere inntekter.

Detaljhandel er pessimistene som skiller seg ut
Denne bransjen skiller seg ut, og går i motsatt retning av de andre bransjene. Finansdirektørene i detaljhandel er mer pessimistiske enn for seks måneder siden, og forventer lavere marginer, lavere investeringer og færre ansettelser.

Les mer i Deloitte og SEBs nyeste utgave av CFO Survey.

For mer informasjon vennligst kontakt:

Thomas Eitzen,                         Tel: +47 22 82 72 01,       E-post: thomas.eitzen@seb.no
Frida Bruun,                             Tel: +47 22 82 71 37,       E-post: frida.bruun@seb.no