Gå til søkefunksjon Gå til innhold

Du må bruke en annen nettleser. For å bruke våre webtjenester kan du isteden bytte til en av disse nettleserne: Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Edge eller Mozilla Firefox. Les mer om anbefalte nettlesere.

Advarer om ny form for svindel rettet inn mot bankkunder

Finans Norge har denne uken gått ut med advarsler om en ny form for svindel som de ser stadig mer av. Flere banker melder at deres kunder blir utsatt for en ny type svindel der fremgangsmåten er annerledes enn tidligere. Det gjelder å være på vakt.

Kundene mottar først en SMS som tilsynelatende ser ut som om den kommer fra banken. Her informeres kundene om at det foregår unormal aktivitet og at kunden snart vil bli oppringt av banken. Deretter blir kunden oppringt fra noe som ser ut til å være banken, og ved hjelp av ulike historier lurer de kundene til å gjennomføre Bank-ID autentisering og til å oppgi aktiveringskoder. På denne måten aktiverer svindlerne mobilbank på en telefon de kontrollerer. Denne benyttes så til å tømme kundenes konti og føre disse ut av landet.

Flere banker melder om telefoner fra kunder om dette den siste tiden. Det virker derfor som om disse svindlerne er svært aktive.

Rådet er enkelt: banken ringer ikke kundene og ber dem logge seg på. Legg på. Ikke klikk på lenker i SMSer. Ikke oppgi koder eller noe annet knyttet til din Bank-ID til andre. Aldri.