Møt Ida Aanes

Jeg startet som analytiker i SEB for halvannet år siden. Her har jeg primært jobbet med oppkjøpsfinansiering for finansielle sponsorer. For 10 måneder siden gikk jeg inn i SEBs Trainee-program, og har fått se langt mer enn investeringsbankvirksomheten siden! Nå som jeg er tilbake i Oslo på fulltid, virker det passende med et lite tilbakeblikk på noen innholdsrike måneder. 

På senhøsten i fjor byttet jeg ut stadig kjølere kvelder i Oslo med varme, tidlige morgener foran Bloomberg-skjermen på Trading Strategy & Research i Singapore. Morgenstundene gikk med til forstå «nattens» bevegelser i amerikanske og europeiske markeder, før jeg oppsummerte forventningene til de asiatiske i en morgen-call mellom kontorene. Som interessert i kapitalforvaltning synes jeg det er gøy å følge en egen portefølje fra dag til dag! Jeg bidro også med research på markedsrelevante tema. Den pågående partikongressen i Beijing gav meg ny innsikt i kinesisk politikk – noe som gjorde det ekstra stas å tilbringe noen dager på kontoret i Shanghai. På kveldstid løp jeg ofte en tur rundt Marina Bay, eller nøt det fantastiske utvalget av mat byen byr på. Selv om luften til tider kan spises med skje er Singapore et fint sted å leve. 

Den snørike vinteren fløy forbi, med hyppige turer til Stockholm for introduksjon til ulike deler av banken sammen med de globale traineene. Stockholm er på mange måter bankens hjerte, selv om vi ofte jobber i team på tvers av landegrenser. Utover våren besøkte vi også SEBs kontorer i Helsinki, Vilnius, Tallinn og Riga; og vi har fått kurs i blant annet presentasjons- og forhandlingsteknikk. Etter påske besøkte jeg Leveraged Finance-teamet i Frankfurt en uke, for å få innsikt i både porteføljeselskapene våre spesielt, og det tyske oppkjøpsmarkedet generelt. De sene, varme vårmånedene tilbragte jeg på Corporate Finance i Stockholm – hvor Kungsträdgården ønsket velkommen i full blomst. Der fikk jeg styrket min forståelse av ulike IPO- og M&A-prosesser fra rådgivningssiden, i et team med en imponerende solid posisjon i det nordiske markedet. Gjennom den sjeldent flotte forsommeren gjorde byen et upåklagelig inntrykk.

 Vel tilbake i Oslo har sommeren slått inn for fullt! Aktivitetsnivået i hjemmeavdelingen min, Structured & Leveraged Finance, har vært høyt hele våren, og jeg ser fram til mange spennende dealer i tiden framover.