Møt Eirik Rafdal

Eirik Rafdal har fullført en mastergrad ved Norges Handelshøyskole og var Summer Intern hos oss i 2017. Etter endt internship fikk han tilbud om fast jobb som aksjeanalytiker i vår Securities Research-avdeling.

Det er snart fire måneder siden jeg hadde min første arbeidsdag som fast ansatt i SEB i Norges Securities Research-avdeling. Jeg hadde allerede vært intern her i fjor sommer, så jeg visste litt om arbeidsoppgavene og det gode miljøet. Likevel kriblet det fortsatt rimelig bra i magen første mandag morgen. Det hjalp heller ikke på saken at jeg skulle dekke en sektor (Tech) som jeg overtok etter en av Norges aller beste analytikere på sektoren, som nå jobber som foravalter.

Fire hektiske måneder

Kort oppsummert har de fire første månedene vært hektiske. Det er mye å sette seg inn i, ting man helst skal forstå så fort som mulig, og ting man må ta stilling på løpende bånd. 

I motsetning til studiene, der man alltid kan utsette lesingen en dag til, har jeg nå daglige deadlines og kontinuerlig oppfølging av saker som jeg må få unnagjort. Det er selvfølgelig stressende til tider, men heldigvis har jeg flust av dyktige og hjelpsomme kolleger som bidrar til å gjøre hverdagen litt enklere.

Fort mye ansvar

Den største forskjellen mellom det å være student ved Norges Handelshøyskole og fast ansatt i SEB, er at jeg hver dag får lov til å jobbe med noe som er utrolig spennende. Og så er det ikke til å stikke under en stol at jeg ikke savner student-budsjettet og eksamensangsten i mai. 

Selv om dagene til tider blir lange, har timene en tendens til å fly forbi når man fort får mye ansvar, mulighet til å diskutere caser med kunder, eller sparrer med erfarne kolleger. 

Om man er klar for en skikkelig utfordring, med mye ansvar og høy puls, anbefaler jeg på det varmeste å søke seg til Securities Research i SEB.