Møt Angelica Aimeé Engebretsen

Til daglig jobber jeg som advokatfullmektig på Legal i SEB i Norge, men siden mai har jeg jobbet på kontoret vårt i København og deres Legal-avdeling. 

Arbeidsoppgavene mine her er veldig like som hjemme og består av å yte juridisk bistand til alle bankens avdelinger, bare at det er dansk rett i stedet for norsk. Fra dag én har sjefen min gitt meg full tillit, kastet meg ut i den daglige driften og gitt meg mine egne saker. Det har gjort til at jeg veldig fort har blitt en del av teamet her nede. Jeg har jobbet i SEB noen år og kjenner banken, de ulike avdelingene og produktene godt, og det har gjort det relativt enkelt å hoppe inn i den danske hverdagen.

Selv om markedet, kundene og ikke minst språket er annerledes så er det fortsatt SEB, og jeg føler meg på mange måter hjemme selv om jeg er borte. For Københavnskontoret har den samme gode stemningen og det fantastiske arbeidsmiljøet som jeg setter så stor pris på i Oslo.

Legal-teamet her består av en herlig gjeng som har tatt meg særdeles godt imot og inkludert meg fullt og helt i sitt team, både faglig og sosialt. Jeg har fått være med på alt som skjer, fra møter hos danske advokatfirmaer til fredagsbar i kantinen, en tradisjon jeg for øvrig «godt kan lide.»

Juice, russebuss og SKAM

Den største utfordringen har faktisk vært språket. Jeg har dansk familie og forstår dansk veldig godt, men norsk er ikke like greit for danskene. Første uken gikk det trått, men jeg skravler som vanlig mye og dialogen går bedre for hver dag. Christina som sitter ved siden av meg skjønner nå alt jeg sier, mens Christopher som sitter bak meg på Investment Management skjønner fortsatt ikke et ord. Han later som, men han sier fortsatt ja der han burde ha sagt nei.

Vi har hatt noen interessante samtaler kan du si. På min første fredagsbar fikk jeg spørsmål om hvordan det var å jobbe som norsk jurist i Danmark og fikk en del rare blikk da jeg forklarte hvordan dansk juss ikke er så ulik norsk. Senere på kvelden viste det seg at de trodde at jeg snakket om juice, på dansk heter juss nemlig jura! Etter dette har jeg bare blitt hetende «Norge på juice-afdelingen». Mange kolleger, både gamle og unge, vil riktignok snakke med meg om noe helt annet enn juice, nemlig russebuss, hva som er greia med dorullene og hva det betyr å være klein. Danskene er nemlig helt «vilde med SKAM».

Jeg syns det er helt supert at man som ansatt i SEB kan jobbe ute i korte eller lengre perioder. Det å jobbe i København har gitt meg inspirasjon, motivasjon og masse erfaring.

Jeg har blitt kjent med det danske markedet, danske kunder og den danske advokatbransjen. Samt fått et dansk nettverk og blitt kjent med mange flotte danske kolleger. Jeg stortrives og syns det blir trist å si ha det til alle de flotte menneskene som nå er en stor del av hverdagen min, men samtidig blir det godt å komme tilbake til Filipstad Brygge og alle de fine kollegaene mine der. Allerede på onsdag kommer «min» legal-avdeling ned hit for å besøke meg og dere kan tro jeg gleder meg til å se dem. For selv om jeg føler meg hjemme her, så er det de som er helt hjemme.

Hilsen fra Angelica i København