Møt Helene Teslo

Helene Teslo startet som Trainee i SEB høsten 2017. Til vanlig jobber hun i SEBs filial i Norge, men for tiden er hun utplassert på hovedkontoret i Stockholm. Les om Helenes arbeidshverdag i det hun anser som en av bankens kuleste avdelinger, nemlig Venture Capital. 

Denne våren har jeg fått lov til å jobbe på SEBs hovedkontor i Stockholm, på en av bankens kuleste avdelinger, nemlig Venture Capital.

VC-avdelingen består av et relativt lite team på fem investment managers, som forvalter en portefølje på 21 selskaper gjennom et evergreen fund på 2 mrd SEK. Tradisjonelt sett har investeringene vært innen Life Science og Technology, men over de siste årene har de begynt å fokusere på Finance Technology-selskap (FinTechs) – hvor jeg har fått jobbe med sistnevnte.

Fintech-markedet i Sverige er det største i Skandinavia, og som bank står man ovenfor mange utfordringer, men også muligheter til nye og spennende samarbeid. Derfor er det utrolig viktig at avdelingen i tillegg til rene finansielle investeringer, også gjør strategiske, på vegne av banken.

Fra første dag har jeg fått svært spennende og lærerike oppgaver. Jeg har hjulpet et par av selskapene vi har investert i med å utforske andre europeiske markeder og utarbeide ekspansjonsstrategier. Jeg har også vært i flere møter med nye startups som har pitchet sine ideer og selskaper – det har virkelig vært nytt og interessant å få sitte på kjøpersiden.